Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

TRAVESSES CER

 

TRAVESSA AL PIC DE FONT BLANCA


Per arribar en plena forma a les vacances d'estiu hem decidit retornar al Principat d'Andorra, un magnífic paradís pirenaic que a més d'un ens té captivats per la seva bellesa i immensitat.

Aquesta vegada la proposta és assolir una de les grans muntanyes d'Andorra el pic de Font blanca, cim elegant envoltat d'una soledat permanent per la seva situació geogràfica entre importants valls d'Ordino en especial entre la Pleta de Castellar i la vall de Rialp aquesta muntanya destaca sobretot a l'època hivernal i primaveral, la seva majestuositat i elegància la destaca damunt les valls i carenes veïnes. La cara SO d'aquesta muntanya és una de els vessants més atractives i atrevides de les muntanyes del Principat amb els seus 2904 metres, totalment oposat a la via normal que a l'estiu és una llarga excursió que no et cap tipus de dificultat tècnica.
Començarem la nostra travessa a La Pleta del Castellar antic refugi de pastors envoltat de prats de pastura, ens anem endinsant dintre del Torrent de Varilles molt a prop del riu i guanyant desnivell ràpidament fins a trobar una confluència de torrents, nosaltres deixarem el principal per anar a l'esquerra fins a trobar l'Estant Esbalçat, hi ha on trobarem un dels punts d'interès paisatgista d'Andorra, des d'aquest punt trobarem un camí per sota del llac amb marques grogues que ens dura a la vall de Castellar, sempre seguint el camí senyalitzat ens portarà amb un tram més agraït fins a un terreny més pedregós que ens deixarà a l'aresta final punt de confluència amb el nostra itinerari de baixada per la Portella de Rialp. Ara ens queden uns 200 metres de desnivell concentrats en una exigent pujada que ens dura a una creta senzilla que ens deixarà en el cim del FONT BLANCA, autèntic i extraordinari mirador dels llacs, cims i valls locals.

El descens es realitzarà per la via normal que ens deixarà a la portella de Rialp, coll situat entre el Pic de Besalí i el Pic de Font blanca cal girar a l'esquerra per realitzar un franqueig primer descendent i finalment ascendent que ens dura aquest coll. En aquest punt deixem l'itinerari principal que ens retornaria el punt de sortida Pont de Castellar i ens endinsem a nord a l'exclusiva i solitària vall del riu Rialp perdent alçada ràpidament que ens portarà el Refugi de Rialp, aparcament de Sorteny itinerari molt turístic i concorregut pels turistes que visiten les terres andorranes, nosaltres seguirem un camí Paral·lel el riu Rialp i d'unió amb el Riu Sorteny que ens dura el poble del Serrat final de la Travessa del Pic de Font blanca.

RECORREGUT: Aparcament Pont de Castellar – Estany d'Esbalçat – El Castellar – Pic de Font blanca – Portella de Rialp – Torrent de Rialp – Refugi de Rialp- Aparcament Sorteny – Unió Rius Rialp i Sorteny– Carretera Ordino/Arcalís – El Serrat.

HORARIS: 8 a 9 hores.

DISTÀNCIA: 15 kilòmetres (aprox.)

DESNIVELL: 1200 metres i 1500 metres (aprox.)


CONSELLS: les úniques dificultats tècniques les trobarem en la creta final al Pic de Font blanca en cas de seguir el fil de la mateixa i el franqueig per sota del pic de Font blanca i Pic de Besalí. Un altre tram a tenir en compte és la baixada per la Vall de Rialp en cas de malt temps, però a l'abast de qualsevol excursionista amb un bon estat físic i habituat a l'alta muntanya.


SORTIDA: Diumenge 22 de juliol a les 05.15 hores del matí a l'aparcament de l'Escardivol.

ARRIBADA: Diumenge 22 de juliol a les 21.30 hores a l'aparcament de l'Escardívol.

PREUS: 34,00 € SOCIS i 39,00 € NO SOCIS.

INSCRIPCIONS: del 12 al 19 de juliol per Internet confirmant la vostra assistència pe correu electrònic a travesses@rubicer.cat. PLACES LIMITADES. Cal disposar de la targeta federativa FEEC. En cas de no disposar-ne us podem tramitar una targeta temporal per 5,00 € SOCIS i 6,00 € NO SOCIS. El preu inclou el transport d'anada i tornada en autobús.

MATERIAL: Calçat i roba adequada , bastons, paravent, guants, barret i llum. També cal dur esmorzar, dinar i aigua.


El dijous 19 de juliol a les 21.00 hores es farà una reunió informativa al CERUBI. En cas de no cobrir les despeses de l'autobús ens desplaçarem en vehicles particulars i faríem un itinerari circular alternatiu.